Afgelopen zondag, 28 januari, organiseerde Team8600 haar nieuwjaarsreceptie. Een gelegenheid om terug te kijken, maar ook om vooruit te kijken naar de komende verkiezingen op 13 oktober. Het was een middag vol inspirerende ontmoetingen en interessante gesprekken.

Voorzitter Stefaan David opende de receptie door de aanwezigen te verwelkomen en hen te bedanken voor hun steun. Met een lied over Diksmuide bracht hij de sfeer en ambiance erin. Ook federaal parlementslid en lijsttrekker voor het federaal parlement Nathalie Muylle sprak de lokale partij toe,

Burgemeester Lies Laridon sprak de talloze leden en aanwezigen toe over de verwezenlijkingen van de afgelopen vijf jaar en wees nog eens op de fantastische resultaten die Diksmuide behaalde in de meest recente stadsmonitor met 76% van de inwoners tevreden over Diksmuide. Dat is 2 % meer dan de vorige bevraging en 3% meer dan het Vlaams gemiddelde. Maar, zo lichtte zij toe, het werk is nog niet af en met een heldere visie: Diksmuide moet blijven groeien. Het moet een stad zijn waar het aangenaam is om te wonen, te werken en te ondernemen, maar bovenal een stad waar we voor elkaar zorgen.

De burgemeester onderstreepte ook het goede bestuur tijdens de afgelopen legislatuur, waarbij verschillende crisissen succesvol werden aangepakt, waaronder de coronacrisis, energiecrisis, opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, krapte op de arbeidsmarkt, inflatie en wateroverlast. Dankzij het doeltreffende bestuur van ons team zijn deze crisissen succesvol aangepakt. Zo zijn we erin geslaagd om een vaccinatiecentrum in Diksmuide te organiseren, en is er recent ook een nierdialysecentrum en een polikliniek in ontwikkeling in het voormalige zwembad.

Team8600 trekt naar de kiezer met een ambitieus programma, waarbij de nadruk wordt gelegd op de verderzetting van het huidige beleid en met een duidelijke visie op de toekomst. 

0806C57a 08E1 4Dc0 B366 9B2fec0407d2
IMG 6787
Whatsapp Image 2024 02 10 At 16.56.30